Weetjes e-bike

Weetjes e-bike

Gazelle fietsen showroom
Gazelle fietsen showroom

Elektrische fiets

Bent u opzoek naar een elektrische fiets? Wij hebben elektrische fietsen van Gazelle, Kalkhoff, Cortina, Keola, Giant, Batavus en Dutch-id.
Ook voor onderhoud & service aan uw elektrische fiets kunt u bij ons terecht.

U hoort ze niet, maar ziet ze steeds vaker. Fietsers, die moeiteloos tegen de wind in, of heuvel op fietsen. Hun geheim?¬†Elektrische trapondersteuning. Met zo’n elektrische fiets maakt u moeiteloos lange tochten.

Systeem motor voorwielImpulse systeem middenmotorBosch systeem middenmotor
Foto 1: Motor voorwiel / accu vaak onder bagagedrager of in frame weggewerkt
Foto 2: Impulse middenmotor / accu laag in het midden van frame
Foto 3: Bosch middenmotor / accu laag in frame gepositioneerd of vaak onder bagagedrager

Hoe werkt dat nou zo’n elektrische fiets

Een elektrische fiets werkt niet anders dan een normale fiets. Het grote verschil zit hem in de accu die op de fiets is verstopt. Deze accu voedt een motor, die als het ware met u meetrapt. Als een fietser de pedalen ronddraait, ondersteunt het elektrische systeem deze beweging. Met een sensor wordt de beweging van de fietser gevolgd en daarmee de elektrische kracht geregeld. Stopt u met fietsen op een elektrische fiets, dan zal de motor automatisch stoppen.

Als meer mensen gebruik zouden maken van de elektrische fiets in plaats van de auto, dan zou dat een grote vermindering van de milieuvervuiling betekenen. Op een milieuvriendelijke manier kunt u grote afstanden afleggen, zonder dat u uzelf in het zweet moet werken. Je krijgt tegelijkertijd ook frisse lucht binnen en je bent lekker in beweging. Zo bespaar je nog eens geld met de steeds hogere benzineprijzen.

Natuurlijk wilt u uw elektrische fiets kopen bij iemand die ook na de aankoop onderhoud & service kan bieden aan uw elektrische fiets. En niet voor een probleem of storing geen service kan verlenen. Ernst heeft zijn vakkennis opgedaan in de auto- en fietsbranche en volgde een cursus voor elektrische fietsen om alle hande problemen aan uw elektrische fiets op te lossen.

Bent u geinteresseerd? Kom kijken naar onze collectie en laat u verder informeren en maak vrijblijvend een proefrit.